Kylpyhuoneremontti - suunnittelusta toteutukseen

Kylpyhuoneremontissa monta asiaa voi tehdä ja suunnitella itse, mutta monet asiat kannattaa jättää ammattilaiselle, joten luotettavan urakoitsijan valinta on myös tärkeää. Jos pesutilojen remontointi on teidänkin taloudessa ajankohtainen, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin. Tämänkertaisen kirjoituksen aiheena on kylpyhuoneremontti ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon remontissa ja sen suunnittelussa. Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota omiin remonttisuunnitelmiisi.

Pesutilojen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon käyttötarpeet

Pesuhuoneremontit kannattaa suunnitella huolellisesti ja aikaa käyttäen. Remonttia suunnitellessa kannattaa myös ottaa huomioon mahdolliset lähitulevaisuuden tarpeet, kuten esimerkiksi perheen koon kasvaminen, lasten kasvaminen, arkirutiinit ja muut tarpeet, jotka vaikuttavat tilan käyttötarpeeseen. Ideoita voi hakea blogeista, sisustuslehdistä ja kylpyhuonenäyttelyistä. Pesutilojen suhteen arkea helpottava käytännöllisyys, kuten tilojen helppo puhtaanapito ja käyttömukavuus ovat tärkeässä osassa, kuten myös viihtyisyys ja materiaalien kestävyys.

Kylpyhuoneremontin suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa

Suunnittelussa kannatta käyttää asiantuntijaa, jolta voi saada hyviä vinkkejä ja ideoita ja jos pesuhuoneremontti tehdään kerrostalossa, tulee siihen myös pyytää lupa isännöitsijältä. Suunnittelu lähtee liikkeelle tilan mittaamisesta, sen muodosta, koosta, ovien, ikkunoiden, lämpöpatterien sekä viemäreiden, vesi- ja sähköpisteiden sijainnista. Kylpyhuoneesta kannattaa piirtää luonnos paperille, johon merkitsee kaikki edellä mainitut asiat, sekä kaikki tärkeät mitat. Suunnitellessa on myös erittäin tärkeää miettiä omia toiveita ja unelmia kylpyhuoneen suhteen, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja minkälaisia toimintoja ja ominaisuuksia kylpyhuoneelta haluaa ja tarvitsee sekä mitä ei sinne ei ehdottomasti halua.

Pesuhuoneessa tarvitaan toimivat säilytystilat ja säilytyspaikat monille tarvikkeille

Hyvät säilytystilat ja paikat kaikille pesutiloissa käytettäville tarvikkeille kannattaa miettiä niin, että kaikki on helposti saatavilla ja käytettävissä. Suunnitelmaan kannatta merkitä paikat hammasharjoille, hampaiden hoitovälineille, saippualle, shampoolle, peseytymisvälineille, pyyhkeille, deodoranteille, hygieniavälineille, kauneudenhoitovälineille, pyykinpesuaineille, pyykeille ja kaikelle muulle, mitä siellä säilytetään. Kosteusvaurioita epäillessä kannattaa teettää kosteusmittaus tai kuntoarvio ja toisinaan esimerkiksi kosteusvaurio voi paljastua, kun vanhat kylpyhuonekalusteet puretaan. Jos seiniä halutaan purkaa tai siirtää, täytyy ensin selvittää, ovatko ne kantavia seiniä. Seinien purkamiseen tarvitaan yleensä myös rakennuslupa ja rakennesuunnittelija sekä lupa taloyhtiöltä. Remonttibudjettiin kannattaa aina varata ylimääräistä yllätysten varalle. Kylpyhuoneremontteja sekä vinkkejä siihen liittyen tarjoaa esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy.

jaa