Uusintasaumaus ja uudet elementtisaumat pitävät talon kunnossa

Myös talot vanhenevat ja kuluvat käytössä ja ilmaston vaikutuksesta, kuten myös niiden eri osat. Betonielementtitalossa käytetään joustavia saumoja elementtien välissä, jotka alkavat menettämään elastisuuttaan vuosien kuluessa ja usein niiden käyttöikä on 10 – 15 vuotta, jonka jälkeen ne kannattaa uusia. Elementtitalossa saumoja on sekä elementtien välissä, kuten myös ikkunoiden ja ovien karmeissa. Elementtisaumojen kuntoa kannattaa tarkkailla ja uusia ne tarpeen mukaan. Uusintasaumaus ja uudet elementtisaumat ovat aiheina tässä blogikirjoituksessa.

Elementtisaumat kannattaa uusia

Elementtisaumojen kuntoa kannattaa tarkkailla ja, jos niiden kunnossa havaitaan vikoja tai puutteita, on niiden uusiminen ajankohtaista. Halkeilevat tai irtoilevat saumat voivat aiheuttaa vuotoja, mikä voi johtaa erilaisiin kosteusongelmiin. Uusintasaumaus on kannattava ratkaisu, ettei tarvitse ryhtyä mittavampiin korjauksiin vuotojen vuoksi. Uusintasaumaus on prosessi, jossa vanhat saumat poistetaan ja korvataan uusilla saumoilla. Se on hyvä tapa pitää talo kunnossa ja suojata rakenteita kosteudelta. Tämä auttaa pitämään korjauskustannukset kurissa.

Talon julkisivusta kannattaa huolehtia hyvin

Talon julkisivun huoltoon kuuluu erilaisia asioita ja siihen kuuluu usein muutakin kuin uusintasaumaus. Kun laitetaan uudet elementtisaumat, kannattaa myös tehdä muut pienet korjaus- ja asennustyöt. Talon pintamateriaalista kannattaa pitää hyvää huolta, olipa sen julkisivu rapattu, tiiltä, puuta tai jotain muuta materiaalia. Kun pintamateriaaleista pitää hyvää huolta, pidentää se niiden käyttöikää ja talo näyttää myös paremmalta ja siistimmältä. Kannattaa tarkkailla materiaalien kuntoa säännöllisesti ja korjata mahdolliset puutteet ja viat ajoissa.

Julkisivusta huolehtiminen on tärkeää koko talon hyvän kunnon säilymiseksi

On tärkeää pitää julkisivu hyvässä kunnossa ja siten on mahdollista säästää kustannuksissa pitkällä aikavälillä. Tiivis ja hyväkuntoinen julkisivu voi myös säästää taloa kosteus- ja homeongelmilta. Julkisivujen korjaukseen kannattaa aina palkata luotettava ja osaava ammattilainen. Julkisivun korjaukset ja huollot on hyvä tehdä mahdollisimman pian, ettei mahdolliset ongelmat pääse laajenemaan.

Talon julkisivun elementtisaumat ovat tärkeä osa elementtitalon seinärakennetta. On tärkeää huolehtia talon julkisivusta hyvin ja huoltaa sitä säännöllisesti. Kannattaa tarkistaa pintamateriaalit ja saumaukset säännöllisesti, että huomataan ajoissa, jos saumauksissa tai materiaaleissa on puutteita tai vikoja. Uusintasaumaus tehdään tarpeen mukaan, yleensä noin 10 – 15 vuoden välein.
Uusintasaumaus, elementtisaumaus ja kaikki saumaustyöt meiltä: Lahden elementtisaumaus oy.

jaa